Dag van Inkoop en Logistiek 2019

 

 

DAG VAN INKOOP EN LOGISTIEK 2019: People & Bytes in de zorgsector

STREAM E - PEOPLE & BYTES IN DE ZORGSECTOR - GORILLA ROOM 5

Dagvoorzitter: Eric De Brabanter, Partner, AAA+ Partners in Zorg

14.00u

(SAMEN)werken 2.0

Snel veranderende contexten, een grote nood aan nieuwe skills en krapte op de arbeidsmarkt. In de zorgsector is dit open deuren intrappen. Maar wat doe je eraan? Het team reBoot biedt in deze uiteenzetting een boeiende mix van inzichten uit de literatuur en een brok praktijkervaring.

Waar botsen de meeste organisaties tegenaan, wat zoekt de nieuwe instroom jongeren en wat gebeurt er op managementniveau? Misschien moet je jouw manier van organiseren in vraag stellen en is het tijd om te reBooten? Nieuwe samenwerkingsvormen en een reeks praktische tips,... het geheel wordt ondersteund door ‘live visual facilitation’!

Anja Peeten, reBoot
Birte Kooken, reBoot
Leen Rombouts, reBoot

14.40u

The Future of BPM, logistiek 4.0

Organisaties, en zorginstellingen in het bijzonder worden dagelijks geconfronteerd met het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Zonder dat we het beseffen worden processen complexer en complexer door de snelle digitale veranderingen. Het communiceren met klanten gebeurt via een digitale manier, maar klanten willen via digitale kanalen kanalen ook sneller op de hoogte worden gebracht van de evolutie van processen. Dit zorgt ervoor dat de processen sterk moeten geautomatiseerd worden waarbij het snel kunnen veranderen van die processen één van de belangrijkste aspecten wordt.

In deze sessie zullen we iets dieper ingaan op het technologisch aspect en hoe bestaande tools zoals case management en BPM tools de stap zijn van automatisatie naar digitalisatie. Hierdoor ontstaan nieuwe manieren van werken die enerzijds digitaal zijn, maar anderzijds de medewerkers op de vloer dichter bij elkaar brengen met het benodigde respect voor de eigenheid van elk team. Simpel, snel en efficiënt.  In staat om zo flexibel mogelijk ingezet te worden mét een echte tijdswinst voor uw medewerkers.

Filip Van Put, Convitas

15.15u Koffiepauze
15.45u

Darwin en technicologie in het ziekenhuis

Snel veranderende contexten, regelgeving, financiering, verschuiving van patiëntenstromen, vergrijzende  populatie, (ziekenhuis)netwerken, techniek wordt technologie.

Hoe bereiden we ons voor op deze razendsnelle evoluties en hoe kunnen we hiermee omgaan in een context waarbij er een nijpend tekort komt aan (zorg)personeel!

Kan de technicologie ons helpen om binnen de budgettaire middelen service en kwaliteit aan onze cliënten te blijven leveren?

Henk Vincent - directeur masterplan nieuwbouw, AZ Nikolaas

16.25u

De kracht van gamification

Gamification kent een snelle groei in de bedrijfswereld. Maar wat zijn de mogelijkheden die gamification uw bedrijf te bieden heeft? En hoe kan u gamification slim koppelen aan uw bedrijfsdoelstellingen?

Gamification, ofwel het gebruik van spelprincipes en -technieken in een niet-spelcontext, is één van de krachtigste en bewezen methodes om mensen te motiveren en te engageren. Denk maar aan de diverse toepassingen in HR, preventiebeleid en gezondheidszorg, alsook in interne bedrijfsvoering. Maar deze opsomming is zeker niet exhaustief. Gamification biedt namelijk tal van mogelijkheden om een optimale learning experience te creëren en zorgt er op een leuke en effectieve manier voor dat we langer geboeid zijn, beter onthouden en meer betrokken zijn. Met of zonder interactie tussen diverse spelers, één ding is zeker: gamification is hoe langer hoe meer aan een steile opmars bezig in de bedrijfswereld.

Tijdens deze infosessie zal Mike Ptacek, gamification expert en co-founder van Play It Safe, u meenemen in de mogelijkheden van gamification, gelinkt aan verschillende praktijkvoorbeelden uit de bedrijfswereld in kader van preventie. Play It Safe kan o.a. Brantano, De Lijn, Lidl en Philips Lighting tot zijn klanten rekenen, maar ook overheidsinstanties en scholen hebben hun weg naar de creaties van Play It Safe al gevonden. Laat u onderdompelen in de wereld van Games!

Play it Safe Install label

Mike Ptacek, Play It Safe

 

Georganiseerd door

logo AAA+

 

 

<< Terug naar het overzicht >>